Lånemäklaren

Frågor och svar

 • Hos Lånemäklaren kan du ansöka om lån från 5.000 – 600.000 kr.

  Lånemäklaren tar emot din ansökan och vidarebefordrar den till de banker vi samarbetar med. Bankerna värderar sedan din ansökan och återkommer med de låneerbjudanden de eventuellt kan erbjuda.

 • Nej, Lånemäklaren är en tjänst som är helt kostnadsfri. Lånemäklaren affärsmodell bygger på intäkter i form av förmedlingsprovision från bankerna och det tillkommer således inga extra kostnader för dig som ansöker.

 • Lånemäklaren har ingen inverkan på den ränta du får. Räntan sätts individuellt av de banker vi samarbetar med och baseras på bankernas egna bedömning av din låneansökan.

  Eftersom räntan kan variera mellan de olika bankerna är det en fördel att jämföra erbjudanden från flera olika långivare, någonting Lånemäklaren hjälper dig med. Genom att jämföra räntan mellan flera olika banker kan du lätt hitta det erbjudande som passar bäst för dig.

  För att se vilken ränta våra långivare kan erbjuda dig måste du skicka in en ansökan. Du får därefter en översikt på ”min sida” med information om de olika erbjudandena.

 • Ja, vi kommer ta en kreditupplysning från Upplysningscentralen, UC, som kommer att registreras på dig. Bankerna kommer sedan att ta sina egna kreditupplysningar på dig, men det är endast den första, den från oss, som är gällande och som registreras på dig.

 • Hur lång tid det tar innan du får pengarna utbetalda till ditt konto kan variera mellan de olika bankerna.

  När du accepterar ett erbjudande från en bank får du tillskickat ett skuldebrev via e-post eller vanlig post.

  Tar du emot e-post från banken efter att du har accepterat erbjudandet innehåller den i regel en länk som tar dig direkt vidare till bankens egen portal för signering. Där kan du både legitimera dig och signera med bank-ID.

  Så fort banken har godkänt och registrerat din signering samt eventuell dokumentation, överförs pengarna till ditt konto. Du kan ta emot pengarna samma dag eller inom ett par arbetsdagar.

  Tar du emot skuldebrevet via vanlig post måste detta skrivas under och returneras. När banken har fått ditt skuldebrev i retur tar det i regel ett par arbetsdagar innan pengarna är synliga på ditt konto.

 • Du kan välja en återbetalningstid från 1 – 15 år.

 • Ja, om du önskar lösa lånet i förtid kan du göra detta utan extra kostnad. Kontakta din långivare för hjälp med att lösa lånet i förtid, eller om du vill betala av extra på lånet någon månad.

Hur mycket vill du låna?

Lånebelopp:200 000 kr
200000
Återbetalningsperiod:8 år
8
Månadskostnad:
från 3 032 kr *

* Ränteexempel: Uppläggningsavgift och aviavgift: 530 kr.
Lån 200 000 kr med 9,90% nom. ränta över 8 år
ger en effektiv ränta på 10,40%. Totalt 291 098 kr.

Räntan sätts individuellt.